Szerelmesek szentmiséje – beszámoló

2023. február 15. | headline, program

Február 14-én, Valentin-napon a Gyertyaszentelő Boldogasszony-templomban este 6 órai kezdettel szentmisét mutatott be Kovács József atya, egyetemi lelkész. A szertartást a szerelmesekért, jegyesekért és házasokért ajánlotta fel.

A hívek a szentmise előtt kéréseiket, háláikat szív alakú lapokra írták fel. Ezeket később Józsi atya az oltárra helyezte és felajánlotta őket Istennek.

A szentleckében Szent Pálnak a korintusiakhoz írt első leveléből idézett szeretethimnuszt hallhatták a hívek. A homíliában Józsi atya visszautalt erre az igeszakaszra. Arra kért minket, hogy próbáljuk meg behelyettesíteni a saját nevünket a ”szeretet” szó helyére és vizsgáljuk meg ezáltal, hogy mely tulajdonságunk szorul fejlesztésre. Ezután kérte a szerelmeseket, a jegyeseket és a házasokat, hogy álljanak előre és forduljanak párjuk felé, majd egymás szemébe nézve mondják el az általa felolvasott imádságot.

A szentmisét követően a hívek a templom kijáratánál lévő, szívekre írt gondolatok közül magukkal vihettek egyet. Emellett lehetőségük adódott fotózkodni az általunk kihelyezett szelfifal előtt, melynek díszeit a Szent Mór Iskolaközpont diákjai készítették el.