Beszámoló a 153 HÁLÓ fesztiválról

2022. október 8. | headline

Szeptember 28-án, a Háló-153 a fesztivál napján mindnyájan izgatottan ébredtünk. Nem tagadhatjuk, volt bennünk némi félelem, még annak ellenére is, hogy mindent többször is átbeszéltünk. A délelőtt folyamán berendeztük a főiskolát, kialakítottunk minden helyiséget a tervek szerint. Csak úgy repült az idő, pillanatok alatt 14:30 lett és megérkeztek az első vendégeink. A közösségek képviselői elfoglalták a helyüket az asztaloknál, az érdeklődők pedig párbeszédet kezdeményezhettek velük. Megérkeztek a fesztivál előadói is, a Nyolc Boldogság Közösség nővéreivel együtt Versegi Beáta, majd Dr. Fodor Réka és Greguss Sándor, végül Böjte Csaba testvér. Mi elvégeztük az utolsó simításokat. Minden készen állt a fesztivál elkezdéséhez.

15:30-kor Kevin és Bence színpadra léptek és közölték, hogy perceken belül kezdetét veszi a fesztivál. Dr. Kovács Gusztáv, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola rektora nyitotta meg a rendezvényt beszédével, melyben a háló szó jelentőségét emelte ki. Ezután bemutatkoztunk a népes közönségnek mi, az Egyetemi Lelkészség tagjai. Közöltük a vendégekkel a programjainkat és az elérhetőségeinket, valamint azt is, hogy ettől a héttől kezdve kinyitott az Egyetemi Lelkészség irodája.

16 órai kezdettel Versegi Beáta nővér tartott előadást, melynek központjában a kiégés és az újrakezdés állt. A mentálhigiénéről szóló előadáson szinte egy szék sem maradt üresen, ráadásul a látogatók létszáma ezután is csak nőtt.

Ezt követően szünet következett, majd Fodor Réka és férje, Greguss Sándor léptek színpadra és osztották meg történetüket a házasság titkairól. Ezután szintén 15 perc szünet következett, majd jött az utolsó előadás, melyet Böjte Csaba testvér tartott. A gyülekező felhők némi aggodalmat keltettek bennünk, de eső szerencsére nem érkezett. Ráadásul ez a program volt a legnépszerűbb, ugyanis száznál is többen hallgatták a ferences rendi szerzetes szavait. Fél hétkor újabb rövid szünet következett, majd átvonultunk a Szent Mór Iskolaközpont kápolnájába, ahol 19 órai kezdettel Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatott be szentmisét. A szertartáson lengyel, máltai és bangladesi papok koncelebráltak és prédikáltak. A szentmisét követően, a fesztivál utolsó programja előtt egy hosszabb szünet következett. Nekünk is lehetőségünk adódott egy jól megérdemelt pihenésre.

Este 9 órakor kezdetét vette az utolsó program, mely egy nagyszerű koncert volt a KACAJ zenekar jóvoltából. A folkpopot játszó srácok hatalmas banzájt csaptak a főiskola udvarán.

Miután véget ért a fesztivál, kezdődhetett az elpakolás. Szerencsére sokaknak tetszett a koncert, így az emberek többsége a végéig a helyszínen maradt és segített a pakolásban is.

Nagyszerű napot zárhattunk, melyen szerencsére mi is fantasztikusan éreztük magunkat. Köszönjük a rengeteg dicsérő szót és pozitív visszajelzést és szeretettel várunk benneteket a következő 153-Háló fesztiválra is!

Fábián Bence